Menu Zavrieť

Kompozitný profil REHAU GENEO s technológiou RAU-FIPRO X

Nová definícia okien, vďaka RAU-FIPRO X

Okná GENEO s druhou generáciou kompozitného materiálu RAU-FIPRO X, znová objavené pre moderný život

Väčšia stabilita pri zachovaní tepelnoizolačných vlastnosti

Zloženie kompozitného materiálu RAU-FIPRO X (v okenných plastových profilov REHAU GENEO, GENEO PHZ) má vačší podiel sklených vlákien a to až o 53% viac, ako tomu bolo u zložení materiálu RAU-FIPRO. Výsledkom tohto zlepšenia je o 10 % väčšia stabilita a tvarová stálosť krídel a rámov. A to aj pri pôsobení vyšších teplôt. Pritom zostali zachovalé všetky vlastnosti prvej generácie GENEO okien. A to jeho výborné tepelnoizolačné vlastnosti (v porovnaní so štandardnými oknami je energetická úspora až 76 %) a hlukový útlm (do 47 dB). Zabudnúť nemôžeme ani na faktor bezpečnosti. Okná GENEO vyrobené z materiálu RAU-FIPRO X sú ešte odolnejšie proti vlámaniu.

Nové rozmery pri zachovaní tepelnoizolačných vlastnosti

Vďaka RAU-FIPRO X možno funkčne a bezpečne realizovať výšky do 2,80m. Bez nutnosti dodatočných svetlíkov. Výsledkom je ešte viac prirodzeného svetla. Väčšia architektonická sloboda pre jedinečný pocit pohody. Mimoriadne úzke profily a pohľadové výšky navyše zväčšujú sklenené plochy. Rozmery okien GENEO z materiálu RAU-FIPRO X sa dostali až na úroveň veľkosti hliníkových profilov.

Ideálne plastové okná pre pasívne domy

Vnútorný priestor v okennom ráme GENEO pri absencii oceľovej výstuhy je možné účelne využiť. Rám, ktorý nemusí byť do určitého rozmeru armovaný. Môže byť dodatočne vybavený tzv. termomodulmi, ktoré významne vylepšia jeho tepelnoizolačné vlastnosti. Takto zostavené okná sú potom ideálnou voľbou pre pasívne domy. Súčiniteľ prechodu tepla celého okna (UW) môže dosahovať hodnotu až 0,6 W/m2K.

Vysoké výšky

Statika okien REHAU Geneo

Nebeské ticho

Hlučnosť okien REHAU Geneo

Vysoká efektivita

Úspornosť okien REHAU Geneo