Menu Zavrieť

Prečo máť/ nemať presklené vchodové dvere?

Presklené alebo nepreskledné dvere

Aké vchodové dvere si zvoliť?

Vchodové dvere plastové alebo hliníkové by mali byť najmä pevné, odolné voči slnečnému žiareniu – skrúteniu a hlavne elegantné. Na trhu máte množstvo typov najrôznejších typov dverí plastové, hliníkové prípadne iné kombinácie materiálov. Máte na výber rôzne vzory, farebné prevedenia a pod.. Veľmi dôležité je zvoliť či chcete mať vstupné dvere presklené alebo dvere s dvernou výplňou. To záleží hlavne na celkovej koncepcií vášho domu a tom, čo preferujete. Celo presklené plastové alebo hliníkové dvere môžu byť decentné a zároveň elegantné ale takisto môžu pôsobiť veľmi zraniteľne. Aké vchodové dvere si teda zvoliť?

Rôzne varianty a výhody presklených dverí

Vchodové dvere, či už plastové alebo hliníkové môžu byť zasklené rôznymi typmi sklami ako napríklad: číre, reflexné, matované, s použitím rôznych vzoro ako napríklad crepi, chinchilla.. Presklené dvere majú všeobecne tri základne výhody:

  • Elegantný dizajn. Vďaka zasklenému izolačnému trojsklu v dverách sú vchodové dvere zaujímavejšie a originálnejšie. S pomocou skla sa dajú vytvoriť najrôznejšie tvary a kombinácie. Tým pádom dvere dosiahnu elegantný dizajn a vzhľad.
  • Presvetlenie chodby. Prirodzené svetlo je vždy príjemnejšie ako umelé svetlo. Vďaka skleneným dverám sa Vám do miestnosti dostane aj pri zavretých dverách slnečné svetlo a chodba nebude taká tmavá.
  • Cena. Sklenené plastové alebo hliníkové dvere sú podstatne lacnejšie ako dvere s dvernou výplňou, hliníkovou výplňou alebo panelovou výplňou.

Presklené dvere sú bezpečné

Vchodové plastové, či hliníkové dvere zasklené so sklom vypadajú na prvý pohľad, že sa cez ne dostane zledej ľahšie. Nie je to tak celkom pravda. V prípade vyšších požiadaviek na bezpečnosť je možné použiť špecialné bezpečnostné izolačné trojsklo alebo dvojsklo bez straty jeho izolačných vlastnosti (zloženie bezpečnostného trojskla: 33.1-16-4-18-4). O presných parametroch presklených dverí sa poraďte priamo s výrobcom dverí, ktorý vám najlepšie poradí.

Plast, hliník a sklo

Pri výbere vchodových dverí, skončíte nakoniec u troch hlavných materiálov a to plast, hliník a sklo. Plastové dvere sú cenovo najdostupnejšie (v našom prípade plastové dvere Rehau GENEO s kompozitným materiálom RAU FIPRO X). Hliníkové dvere sú zase odolnejšie a drahšie (Hlinikové dvere s profilmy TRITON HI 72, OLYMPIA HI 82). Možnosť presklených dverí je dostupná o oboch typov dverí.

Určite si obstarajte plastové alebo hliníkové dvere u priamo u výrobcov okien a dverí, ktorý Vám určite najlepšie poradia a pomôžu Vám s výberom najvhodnejšieho riešenia.