Menu Zavrieť

Hlavné rozdiely v posuvných dverách

Rozdiel medzi PSK a HS Portál

Pri posuvných systémov sa môžeme stretnúť s dvoma typmi, a to systém PSK (sklopno-posuvný systém) a systém HS Portál (zdvižno-posuvný systém).

Posuvný systém dverí PSK je cenovo dostupnejší, preto má na trhu väčšie podielové zastúpenie ako HS portál. Okenné posuvné krídlo v systéme PSK je zapustené do rámu, otvára sa vysunutím a následným odsunutím. Najväčšou nevýhodou je prah, ktorý je nutné pri vstupe na terasu alebo záhradu prekračovať, a tiež určité obmedzenie šírky a výšky okenného krídla a rámu. Prednosťou je možnosť sklopnej polohy a tepelnoizolačné vlastnosti, vďaka rovnakej konštrukcií ako má klasické okno. Navyše u nás v štandarde s nútením ovládaním kovania, ktoré zabezpečuje jednoduchú manipuláciu aj s ťažkým krídlo.

Systém PSK ponúkame v plastovom systéme Rehau Geneo 86 s nútením ovládaním kovania Siegenia, a hliníkovom systéme s nútením ovládaním kovania GU Blyweert Olympia HI 82

Druhý typ posuvného systému je HS portál, má vysokú pridanú hodnotu práve vďaka absencii akejkoľvek prekážky „na zemi“. Vďaka zapustenému prahu je systém HS PORTÁL úplne bezbariérový. Ovládanie je jednoduché – posuvné krídlo sa len posúva a je ho možné aretovať (zaistiť) v akomkoľvek mieste a pri maximálnom otvorení vytvoriť výrazne väčší priechodný priestor.

HS Portal ponúkame v plastovom posuvnom systéme Rehau Geneo a hliníkovom posuvnom systéme Blyweert Kolos HI.

Viac o našej ponuke..

Blyweert Olympia HI 82 PSK systém

Hliníkový PSK,
Olympia HI 82

Rehau Geneo 86 PSK systém

Plastový PSK,
GENEO 86

Bezbarierový hliníkový HS portal

Bezbárierový hliníkový
HS Portál

Bezbarierový plastový HS portal

Bezbárierový plastový
HS Portál GENEO